topp banner - runde stener ved en strand
Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær på norsk, handler om en form for hvilende og aksepterende tilstedeværelse i øyeblikket. Forankring i kropp og pust gjør det lettere å observere tanker og følelser som kommer og går uten å bli sittende fast i dem.

Mindfulness er tett knyttet til det å møte situasjoner og mennesker med åpenhet og kanskje nysgjerrighet framfor å la forutinntatte ideer farge hele bildet; ta inn det som ER - som barnets ”se for første gang”.

Du kan lære å praktisere mindfulness integrert i din hverdag. Noe vi utforsker sammen er ”å være tilstede i det du gjør”. Hva skjer om du gir slipp framfor å streve med tanker om alt som ”må” gjøres og håndteres på ”riktig” måte?

Trives du med å være i bevegelse kan gå-meditasjon i terapirommet eller utendørs være en god metode for å erfare oppmerksomt nærvær. Kontakt med kropp og pust setter deg bedre i stand til å være her og nå - ”Loose your mind and come to your senses”.
“Mindfulness is a lifetime’s journey along a path that ultimately leads nowhere, only to who you are. The way of awareness is always here, always accessible to you, in each moment .”
Jon Kabat-Zinn